IMG_0623.jpg

S/240

snake-4.png

a story about playing with colors 

snake-4.png

Type:  two story rooftop apartment

Location: Tel Aviv

Size: 240 sqm

Date: 2021

Photography Itay Benit

From

the

press

AH/95

Elem-01_edited.png

A Story About an Elastic Apartment

Elem-01_edited.png

Type: Bauhaus City Apartment 

Location: Tel Aviv

Size: 95 sqm

Date: 2017

Photography by Itay Benit

This is a story about a Tel Avivian couple, who had decided to move from their rented apartment

to Bitzron neighborhood and build their dream home.  Although their house was planned for a family

with several kids, it was important for us that we use the entire space, while considering their future,

it’s development and expected division of the house. We call these space double-purpose spaces,

and we love using them.

IMG_0016.jpg
IMG_0166.jpg
Coffee.gif
IMG_0288.jpg

Colors

 

The kitchen’s color is something between chestnut-brown and brick-red with a hint of pink.

The terrazzo floor tiles are grayish-blue and the rooms’ wooden cabinet and doors are gedney green.

we encourage our clients to choose colors that make them feel comfortable, and reflects who they are –

just like choosing a clothing item. Our research during this project, led us to an updated version of Helena’s childhood colors that determined the color of the wood floor and created rich and root-based color palette.

IMG_0243.jpg
Tv.gif
IMG_0353.jpg
Table.gif

Flexibility

Itamar and Helena wanted that their new house will allow them to host their extended family.

So, while the living room and kitchen area are spacious and they can host people whenever they want, we preferred to think together how to design functional furniture for everyday life but modulated to organize an environment that is easily adapted to any type of accommodation.

IMG_0203.jpg
IMG_0295.jpg
IMG_0133.jpg
IMG_0729.jpg
closet.gif

Elastic planning

 

This project belonged to a young family that was about to grow. It was important for us to avoid creating enclosed spaces for when the room will be used for other purposes. Therefore, the open space on the entrance floor functions as a spacious family area for gathering, playing and spending time together while in the future, and with the expansion of the family it will function as an extra children room.

IMG_0776.jpg
IMG_0330.jpg
IMG_0548.jpg
IMG_0346.jpg
IMG_0742.jpg
IMG_0472.jpg
IMG_0384.jpg
IMG_0507.jpg
IMG_0538.jpg
IMG_0588.jpg